Vízitúrák, horgászat és szabadstrand várja a Barcsra érkezőket!

Lakóhelyem Barcs, a Dráva fővárosa. A horvát határ és a Dráva folyó mellett helyezkedik el. A város a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik.

A sebes folyású Dráva, mely hazánk harmadik legnagyobb folyója, határfolyóként szerepel.

A folyó teljes hossza 749 km.

A Dráva a maga nemében is egyedi érték. Barcsig gyors folyású, szeszélyes vize olyan tiszta, hogy az ország halfajtáinak kétharmada él benne. A folyó és holtágai horgászparadicsomnak számítanak.

A Dráva a Duna jobb oldali mellékfolyója, és Magyarország és Horvátország határfolyója.

A sebesen folyó, veszélyes sodrású Dráva óvatosságra int.  A Dráva, a település folyója az itt élő emberek számára is nagyon sokáig megközelíthetetlen volt. A Dráva folyó – Somogy és Baranya megyében – gyakran keresztezi a magyar-horvát államhatárt, s nemritkán a bal parton horvát, illetve a jobbparton magyar területek találhatók.

Barcs élővízi strandja, a drávai szabadstand a hídtól keletre kialakított Dráva parti szakasznál található. A Dráva vízét rendszeresen ellenőrzik, a vízéből vízmintát vesznek és azt a szakhatóság ellenőrzi.

A Dráva magyarországi szakaszán a barcsi az egyetlen kijelölt szabadvízi fürdőhely.

A barcsi önkormányzat a fürdésre alkalmas folyószakasz állapotát megőrzi és javítja. A szabadstrand jelenlegi formáját 2007-ben alakította ki.

Barcs Lakói szívesen látogatják a szabadstrandot. A barcsi embereknek az ingyenes fürdő felüdülést jelent a nagy nyári melegben. A szabadstrand kiválóan alkalmas baráti társaságok összejövetelére, strandolásra, pihenésre. Az új játszóteret a gyermekek is birtokba vették. A fiatalok szívesen sportolnak a strand területén kialakított röplabda pályán.

Családommal együtt én is sokat kirándultam, és kirándulok a Dráva partjára.

A Dráva a strandolás, kirándulás mellett sportolási lehetőséget is nyújt.

A barcsi BVSE Vízisport és Túra Szakosztály rendszeresen szervez többnapos vízitúrákat, továbbá a Duna-Dráva Nemzeti Park is szervez kenutúrákat.

Határfolyó lévén nem csak a hazai, de a szomszéd ország törvényeit, szabályozásait is be kellett, kell tartani. A túrák szervezéséhez a DDNP, a határőrizeti szervek és a vízügyi hatóság engedélye is szükséges.

A barcsi BVSE Vízisport és Túra Szakosztály tevékenysége komplexebbé vált, amikor kibővült a profiljuk a gyalog- és kerékpáros túrák szervezésével.

A túrákhoz szakképzett túravezetőket és eszközöket biztosítanak.  

A túrákra a szabad helyek függvényében vendégek is jelentkezhetnek. A kenutúrákra érvényes úti okmányokat is vinni kell a résztvevőknek.  

Szívesen ajánlom a barcsi Dráva nyújtotta szabadidős lehetőségeket.  

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük