Megkezdte szereplését a Magyar Jégkorong Válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon, ám nem sikerült győzelemmel indítani a tornát. Magyarország Kazahsztán nemzeti válogatottját fogadta. Már a mérkőzés kezdése előtt is sejteni lehetett, hogy egy nehéz meccs vár ránk, hiszen az ellenfél csapata nagyon hasonló játékerőt képviselt, azonban bizakodásra adhatott okot, hogy hazai körökben, saját szurkolóik előtt léphettek pályára a fiúk. A tornát nagy érdeklődés kísérte végig a hokiszeretők körében, a válogatott mérkőzéseire csupán egy óra alatt elfogytak a jegyek. Így az biztos volt, hogy a lelátókon nem lesz majd panasz a hangulatra.

Az első két játékrészben teljesen kiegyenlített volt a harc, mindkét csapatnak megvoltak a helyzeteik, valamint a szebbnél szebb megmozdulások sem maradtak el egyik oldalról sem. Azonban az utolsó húsz perc nem úgy alakult, ahogyan az vártuk. A kazah csapat négy perc alatt eldöntötte a mérkőzést. A magyar csapat látványosan megzuhant az első bekapott gólt követően és már nem tudott feljönni a gödörből.

 

 

Jégkorong Divízió 1/A világbajnokság
1.FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 0–3 (0–0, 0–0, 0–3)
Budapest, Papp László Sportaréna, 7170 néző. V: Heikkinen (finn), Hejduk (cseh), Progin (svájci), Harrington (kanadai)
Magyarország: VAY – Pozsgai, Stipsicz – Varga A., WEHRS – Garát, Gőz – Szirányi B. – Sebők, Hári J., Galló V. – Bodó, Sarauer, Sofron – Nagy G., Vas J., Magosi B. – Kóger, NAGY K., Erdély – Benk. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Kazahsztán: KARLSSON – Dallman, SZEMJONOV (1) – Lakiza, Metalnyikov – Plohov, OREHOV 1 – Ibrajbekov – SZTARCSENKO (1), RIMARJOV 2, Kucsin – Mihajlisz, Jevdokimov, Grenc (1) – Szagadejev, Akolzin, Markelov – Gurkov, Volkov, Aszetov – Petuhov. Szövetségi kapitány: Galim Mambetaljov
Gólok. 43:38:
 Orehov (Grenc, 0–1). 44:35: Rimarjov (Sztarcsenko, 0–2). 47:42: Rimarjov (Szemjonov – emberelőny, 0–3)
Lövések:
 28 (11, 12, 5), ill. 27 (8, 7, 12)
Kiállítok: 14 (4, 4, 6), ill. 8 (6, 2, –)
Emberelőnyök: 4/0 (3/0, 1/0, –), ill. 7/1 (2/0, 2/0, 3/1)

Lesz még lehetősége a magyar csapatnak a javításra, ugyanis még négy mérkőzés hátravan a tornán. A következő ellenfél Olaszország nemzeti válogatottja lesz. A világbajnokság lebonyolítását tekintve az első két helyezett feljut az A csoportba, míg az utolsó helyezett a Divízió I/B-ben folytathatja majd a szereplést.

Addig is szurkoljunk együtt a fiúknak! Hajrá Magyarok! 😊

Vélemény, hozzászólás?