Van Gogh kiállítás a frankfurti Städel Museumban

Vincent Van Gogh holland alkotó, a posztimpresszionizmus legnagyobb alakja, mai napig egyik legnépszerűbb festő. Alkotásainak reprodukciói naponta visszaköszönnek táskák, tolltartók, emléktárgyak díszítéseként.


A tárlat középpontjában 50 – az életmű szempontjából - kulcsfontosságú alkotás áll, melyek segítségével felidézhetjük a különleges életútú művész valamennyi fontos alkotószakaszát. A kiállítás címe: Making Van Gogh, megtekinteni pedig 2019 novemberétől 2020. február 16-ig lehet. Több, mint 120 festményt és vázlatot csodálhatunk meg. Láthatjuk kifejező önarcképeit, jellegzetes ecsetkezeléssel készült csendéleteit és különleges hangulatú tájképeit. Többek között megcsodálhatjuk a Búzamezők és naplemente, Parasztház Provence-ban című képeket is.

 A tárlat igen jól illusztrálja, milyen nagy hatással volt Van Gogh a német képzőművészet alakulására. Éppen ezért a kiállítás megtekintése során nemcsak az ő képeivel találkozhatunk, hanem olyan művészek is képviseltetik magukat, akik az alkotót példaképükként tisztelték, mint például  Beckmann, Dix,  Kandinszkij és Kirchner.

A múzeumban már több neves festőművész életművét mutatták be nagy sikerrel, az elmúlt évben Monet, Matisse, Vasarely, Dürer és Rembrandt is vendége volt a frankfurti Stadel Museumnak.

 

További információk illetve jegyvásárlás az alábbi linken:
https://www.staedelmuseum.de/de/vangogh

 

 

 

 

 

 

Bakos Szonja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük