TOGETHER projekt

Felpezsdült az élet november első hetében tanszékünkön.

Tanszékünk adott otthont november első hetében a „Together-Kommunikáció és design az interkulturális megértés jegyében" című projektnek.

A projekt ideje alatt tanszékünk, illetve a PTE különböző tanszékeiről érkező hallgatók az ulmi Hfk+G hallgatóival alkotott csapatokban oldhattak meg különböző, Pécshez kapcsolódó olyan problémákat, amikbe esetlegesen egy itt élő vagy tanuló külföldi ütközhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen volt például a közlekedés, az egyetemi hallgatók elszállásolásának kérdése, vagy éppen a PTE-n tanuló diákok közelebb hozása egymáshoz. A projekthét nagyban alapozott az itt tanuló külföldi diákok véleményfeltárására, így a csapatoknak leginkább itt, Pécsett tanuló nemzetközi hallgatókat kellett meginterjúvolni az adott témával kapcsolatban.

A csapatok egy teljes hétig dolgozhattak az adott probléma megoldásán, aminek a végkifejlete egy, ezen ötletekből elkészült kiállítás lett.

Az első pár napban a projekthez kapcsolódó előadások, illetve maga a kutatási folyamat zajlott, majd a hét második felétől kezdve már minden csapat buzgóan dolgozott a prototípusaikon, ötleteik fizikai megjelenítésén. Ennek köszönhetően tanszékünk megtelt élettel, emberek futkostak színes papírokkal, ragasztgattak, vágtak, sőt, néhol még egy-egy csirkeháló is előkerült, ami legendássá vált a részvevők körében. Nevetések, angol-magyar és német szavak visszhangoztak a folyósókon és talpak csattogtak a lépcsőkön, s mindezek között pedig barátságok kötődtek.

A hét lezárásaként, a kiállítás keretein belül a csapatok bemutatták ötleteiket, összegezték a hetüket, majd kellemes társagás és zene mellett búcsút mondtak a sűrű, fárasztó, de annál is szórakoztatóbb elmúlt 5 napnak.

Balázs Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top