A férfi kézilabda NB I 21. fordulójában a Komló együttese a világklasszis játékosokkal felálló Veszprém csapatát fogadta. Hatalmas volt az érdeklődés a szurkolók és a kézilabda kedvelők között, pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket a mérkőzésre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a mérkőzésre szóló jegyek mindössze egy óra alatt elfogytak. Szerencsére azoknak sem kellett bánkódniuk, akiknek nem sikerült belépőjegyet vásárolniuk, hiszen, ha a helyszínen nem is, de a televízió előtt ülve szurkolhattak kedvenceiknek, a mérkőzést ugyanis élőben közvetítette az M4 Sport.

Komlón óriási múltja van a kézilabdázásnak, így a kék fehérek hétről-hétre szép számú szurkolótábor előtt játszák le a meccseiket, azonban ez a mérkőzés a vártnál is nagyobb érdeklődést mutatott, mindenki látni akarta a klasszis játékosokból álló vendégeket. Jómagam több mint tíz éve látogatom a város sporteseményeit, azonban nem sokszor voltam tanúja ekkora tömegnek a lelátókon. Már a mérkőzés kezdete előtt két órával majdnem megtelt a nézőtér. A vendégeket egyébként elkísérték a saját szurkolóik is, így már előre látni lehetett, hogy a hangulatra sem lehet majd panasz. Így is lett. Valósággal felrobbant a csarnok, ugyanis a komlóiak kezdték jobban a mérkőzést, öt perc elteltével a kivetítőn 4:2 volt az eredmény, a hazai csapat javára. Egészen a 24. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nekünk, komlóiaknak pedig ez hatalmas dolog volt, a világ egyik legjobb csapatával sikerült egy szoros első félidőt játszanunk, az ultrák egy emberként buzdították a csapatot, még különböző koreográfiákat is bemutattak. A második félidőben azért megmutatkozott, hogy a Veszprém játékosai sokkal rutinosabbak és magasabb szinten képesek játszani, azonban ez senki kedvét nem vette el a szurkolástól.

Óriási élmény volt látni a „fiainkat” a világsztárok ellen küzdeni. Külön öröm volt számomra, hogy mindenki pályára lépett és lehetőséget kapott arra, hogy a legjobbak ellen bizonyítson.  Ugyan a hazai csapat nyolc gólos vereséget szenvedett, a meccs után mégis olyan hangulat uralkodott a csarnokban, mintha egy győztes meccs után gyűltünk volna össze és vitattuk volna meg a látottakat. Mindenki, akivel beszéltem a mérkőzés utáni pillanatokban úgy értékelte a találkozót, hogy egy izgalmas és jó meccset sikerült játszanunk az ország egyik, -ha nem a legjobb- csapatával. Természetesen nem maradhatott el a sok autogram kérés és a rengeteg közös kép készítése sem a rajongókkal, de minden játékos nagyon kedves volt és mosolyogva teljesítette a hozzá érkező kéréseket.

Összességében azt mondhatom, hogy hatalmas élménnyel gazdagodtam, hogy láthattam a kedvenceimet testközelből, az pedig még nagyobb öröm számomra, hogy a meccs után szomorkodásra sem lehetett okom, hiszen egy remek mérkőzést láthattam. Igazi sportünnep volt ez egy olyan kisvárosban, mint amilyen Komló.

Sport36 Komló – Telekom Veszprém, 24:32

 

 

Fotókat készítette: Péter Szabó Zoltán

Vélemény, hozzászólás?