Május 5-én újra, immáron hatodik alkalommal lepik el sárkányok a Dunát. Az idei Dunai Regattát még izgalmasabbá teszi, hogy a Visegrádi Csoport magyar elnökségének apropóján a magyar, cseh és lengyel profi nyolcasok csapnak össze a Duna vízén. A versen a folyó egyik legszebb szakaszán, a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között zajlik.

(Kép:www.dunairegatta.hu)

A Pécsi Tudományegyetem sárkányhajó csapata ötödik alkalommal ragad evezőt, hogy megmérettesse magát. Az elmúlt négy évben a csapat egyre jobb és jobb eredményt ért el. 2014-ben hetedik, 2015-ben negyedik, 2016-ban harmadik, tavaly pedig a második helyen végeztek. Mint ahogy azt már megírtuk, a csapat felkészülése már a télen megkezdődött, november óta az edzőteremben, áprilistól pedig már a szabad ég alatt, Orfűn zajlanak az edzések.

Az idei versenyen nem csak az arany a tét. Abban az esetben, ha a PTE csapata jól szerepel, kvalifikálja magát a júliusban, Szegeden rendezendő klub csapat világbajnokság egyetemi kategóriájába. Természetesen, ahogy azt megszokhattuk a vízi versenyek mellett a szárazföldön látványos cheerleader show, számos sportprogram, a Sound of the University tehetségkutató döntőseinek koncertje, valamint szuper hazai bandák és DJ-k bulija vár minket.

(Kép:www.dunairegatta.hu)

Az elmúlt évekhez hasonlóan a csapatnak most sem kell „egyedül rajthoz állni”, az idei tervek között szerepel ugyanis, hogy a PTE szurkoló csapata legyen a leghangosabb mind közül. Ebben az évben is a csapat kíséretéhez tartozik a PTE Táncegyüttes, a PTE Brass Band és két busznyi szurkoló is.

„Vedd fel a ritmust” május 5-én te is!

Vélemény, hozzászólás?