Már hétfőn kíváncsian vártuk a RooM Bisztró felhozatalát. A hét elején izgatott léptekkel indultunk neki az ebédnek, ám hamar kissebbfajta  csalódás ért minket, ennek ellenére nem kell temetni a helyet, voltak pozitív tapasztalataink is.

Kezdjük az elején: a csoport átlagéletkora 16 év, igazán fiatal társaságról beszélhetünk, a Bistro a weboldalán pedig külön kiemeli, hogy nyitottak a fiatalok gyorséttermi kultúrájára, és hiszik, hogy lehet gyorskaját egészségesen, friss alapanyagokból a helyszínen készíteni. Ezt nem tapasztaltuk. Természetesen az ételek minőségével nem volt gond, viszont abszolút nem fiatalosak az ízek, úgy éreztük, mintha a nagyi főztjét hoztuk volna otthonról, éttermi minőségben. Az egészséges elkészítés ugyan fontos, de igencsak korlátozza az ízvilágot, specialitásokra ne is számítsunk. De ha valakinek ez vonzó, annak nagyon is tetszeni fog a RooM felhozatala.

Az első pár bekezdésben nem bántunk túl kesztyűs kézzel a bisztróval, ideje tehát megemlíteni a pozitívumokat. Aki számára fontos az egészséges táplálkozás, annak ideális hely étkezés céljából a RooM. A napi menük (húsos, illetve vega) mellett választhatunk még paleolit, vagy akár teljes értékű menüt is, melyeket mi ugyan nem kóstoltunk, több ott étkező is jóízűen evett belőlük. Számunkra a csúcspont egyértelműen a desszert volt, amely nagyrészt mindenki tetszését elnyerte, talán jobban is jártunk vele, mint a levessel (ugyanis a mi menünkben leves helyett süti volt). Abban az esetben ha nem menüt szeretnénk, nem kell aggódni, szabadon is választhatunk a fogások között, levestől kezdve egészen a desszertig.

Ár/érték arányban is kifejezetten jó helyről beszélhetünk, a menüt már 1290 forintért ehetjük is, igaz, hétvégén 200 forinttal többet kell érte fizetni. Illetve még feljegyezhetjük pozitívumként, hogy a terasszal ellátott étterem  csupán egy hídnyira van táborunk helyszínétől, a Zsolnay Negyedtől.

Összeségében vegyesek az érzelmeim a RooM Bistro-val kapcsolatban, táborozók vagy akár dolgozók számára tökéletes hely az étkezésre, de nem biztos hogy egy Zsolnay-s kaland után ide ülnék be a haverokkal.

Fritz Ábel

Vélemény, hozzászólás?