Valószínűleg sokan hallottak már a Ubisoft egyik leghíresebb címéről, a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege-ről, mely mára már több mint 30 millió játékossal rendelkezik, és minden gaming platformon játszható. A Ubi
2015 decemberén dobta piacra a játékot egyszerű dizájnnal, néhány pályával és mindössze 20 karakterrel – vagy operátorral, ahogy a játékban hívjuk őket. Most a játék harmadik évére már 40 operátorral és 19 pályával büszkélkedhet.
A Tom  Clancy’s név egy Tom Clancy nevű írótól származik, aki háborús témájú történeteket írt; innen jött a fejlesztőknek az ötlet a játék nevéhez. Ugyan a játék a többjátékos módra épít, mégis van története. Egyszerűen annyi, hogy Team Rainbow (a terror elhárító szervezet) megpróbálja megállítani a White Masks (fehér maszkosok) nevű terror szervezetet.
A játékhoz hozzá tartoznak a nagy szabású események melyek nagyrészt versenyek, ahol a legjobb játékosok, ismertebb nevükön a Pro Playerek csapatokban azaz Pro Team-ekben küzdenek meg egymással. Ezeket az eseményeket időközönként rendezik meg mindig más helyszínen. Ilyen események (jelentőségi sorrendben) a PRO LEAGUE, az INVITATIONAL és a MAJORS. A versenyeket a RainbowSix Twitch csatornáján lehet megtekinteni.
Megszokott dolog már hogy nagyjából 3 havonta új hadműveletek úgynevezett Operation-ök jönnek a játékba, melyeket a fent említett versenyeken mutatnak be. Ezután egy test időszak következik ami csak számítógépen elérhető majd végül éles lesz a frissítés  3 hónapig. Egy Operation-nek a jellemzői:2 új ingyen játszható karakter,1 ingyen játszható pálya, valamint ideiglenesen elérhető kozmetikai tárgyak fegyverekre és a karakterekre.

Jelenleg 40 játszható karakter van a játékban, melyek közül némelyik népszerűbb mint néhány másik. Most pedig néhányat szeretnék bemutatni:
Ash: Ash az egyik legnépszerűbb karakter az egész játékban, jó fegyverei, nagy sebessége, valamint nem létező hitboxa miatt. Utóbbi azt eredményezi, hogy igen nehéz lelőni.

 

 

 

Hibana:
Hibana az egyik a két karakter közül, aki a megerősített falakat ki tudja robbantani.
Ez  a képessége nagyon hasznossá és fontossá teszi őt. Valamint ő is igen jó fegyverekkel és sebességgel rendelkezik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ela:
Ela amikor először kijött, egy istenség volt.
Hasznos képessége miatt övé a valaha létező legjobb fegyver a játékban.
Sajnos azóta már háromszor gyengítették, de még így is nagyon erős.

 

 

 

 

Tachanka:

Tachanka, ismertebb nevén a LORD nem éppen arról híres, hogy olyan erős lenne,
hanem pont az ellentétéről. Ugyanis egy elég gyenge karakterről van itt szó, ezért vált ő a mém operátorrá.

 

 

 

Az előbb említett mémekből nincs kevés a játékkal kapcsolatban ugyanis az internet tele van velük. Főleg Tachankás mémekből van sok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játéknak YouTube-os közössége is van ugyanis ott is sok a videó a Siege-el kapcsolatban. Csak, hogy említsünk néhányat: AnthonyPit1, BikiniBodhi, Serenity17, KiXStar és NarcolepticNugget.

Összefoglalva a Siege egy nagyon érdekes és izgalmas játék egy vicces és kedves közösséggel amihez megéri csatlakozni. A játék egyetlen igazi problémaja a csalók de ez csak a PC játékosokat érinti.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?