Nem jó dolog összeveszi egy zenésszel, mert még dalt talál írni belőle. Lehet, hogy az a dal világsláger lesz és az az áldozat számára egyenlő a teljes megsemmisüléssel. A zenetörténelem során nem egyszer mentek végbe vérré menő cicaharcok és születtek egymást melegebb éghajlatra elküldő dalok. Bár ez a fajta zenei csatározás elsősorban a hipp-hopp szubkultúra jellemzője nem kellet sok idő, hogy a pop és rock  műfajában is felbukkanjon. Összeválogattuk a legjobb nem hipp-hopp  diss trackeket.

Hollaback Girl
Elkövető: Gwen Stefani
Célpont: Courtney Love

A mostanság újra divatos girlpower pophimnusz ihletője egy interjú melyben Courny Love -Kurt Cobain volt felesége-, pomponlányak nevezte a No Doubt frontasszonyát, Gwen Stefanit. Az énekesnő ezzel a dallal válaszolt, nem kímélve Cobain özvegyét mindenféle sértéstől.

Sweet Home Alabama
Elkövető: Lynrd Skynnrd
Célpont: Neil Young

Alabama nem igazán szép, mert nem látják szívesen a kanadaiakat -képletesen. Neil Young egyik dalában a Southern rockereket rasszizmussal vádolta. A déliek válasza volt a nyársláger státuszba süllyedt rockklasszikus. A két zenész azóta elásta a csatabárdot sőt, sokszor együtt is lépnek fel.

Bad Blood
Elkövető: Taylor Swift
Célpont: Katy Perry

Mindig csak azok a fiúk….A Szakítós dalok egyik koronázatlan királynője bizony nem csak a fiúkat szidja, hanem sokszor a hölgyeket is pláne, ha a tét néhány táncosfiú. A dal azzal vádolja Katy Perry,-t, hogy a saját csapatába akarta csábitani „TT” stábtagjait.

This Is What You Came For.
Elkövető: Calvin Harris
Célpont: Taylor Swift

A zenésszel való járás randevúzás hátránya, hogy sikertelenség esetén kiváló szitokslágerek születnek, ez alól TT se kivétel. Mikor az énekesnő Tom Hiddleston-t választotta a producer helyett, Calvin se volt rest és megalkotta 2016 egyik legmeghatározóbb slágerét.

 

Goldmann-Görög Viktor

Vélemény, hozzászólás?