Minden évben van egy különleges varázsa a Zsolnay Negyednek. Az Egyetemi Napok előtt már tele van teherautókkal és épülő szinpaddal, pultokkal a Zsolnay. Az építés és az előkészületek eredménye viszont alighanem a legjobb dolog ami április végén, május elején történhet egy hallgatóval.

Ahogy a Halott Pénz is elénekelte, más ilyenkor pécsinek lenni. A szűkös negyed ilyenkor egy csapásra tele van emberekkel, és az életmentő lángosért sem olyan könnyű eljutni, mint gondolnánk. Viszont az élményből egy cseppet sem von le ez. Az pedig hozzá is tesz, hogy idén valahogy minden általam megtekintett előadó érezte a pécsi levegő hatását, és különleges koncertet adott.

Valahogy megszokott az, hogy ha PEN, akkor eső. Az égi áldás mindjárt a masodik napon a Fish! koncertje alatt megérkezett. Igaz nem olyan intenzitással, mint tavaly vagy két éve, de valami megszokott volt a koncert alatt. Azon túl, hogy a zenekar kiváló fesztiválhangulatot teremtett. Tavaly azt mondták a koncerten, hogy “a fesztiváltaps és a sikitás éltet minket”, ehhez tartotta is magát a közönség, a banda pedig ki is szolgálta őket. A legnagyobb ováció talan a Fool’s Garden –-Lemon Tree című slágere alatt érte őket. Pedig a srácoktól nem váratlan az ilyen húzás. A slágereik nem maradhattak ki a sorból (Ne is figyelj rám, Gyere ki a rétre) de ezen felul már a szokásos Backstreet Boys-ért is ajánlott megnézni őket.

A másik nagy meglepetés a Tankcsapda koncertje volt. Lukácséknál az utóbbi években elég lutri, hogy milyen napot fognak ki ők maguk, és milyet a közönség. Voltam már olyan koncerten, ahol ugyan nem a Mennyország Tourist, Ez az a ház, Nem kell semmi hármas dominált, és ott nem győztek meg. Volt az ellenkezője is, és itt volt a PEN-es fellépés is. Az idén ötödik X-et betöltő énekes/basszusgitáros formája még mindig a régi, ahogy a zenésztársaké is, csak nem mindig sikerül jól abszolválni a koncertet. Itt nem ez volt a helyzet, a Csapda nagyon jó műsort adott.

Ugyan a zenéhez nem, de az éhes szájak kielégítéséhez nagyon sok köze volt a lángososnak a Negyedben. A legolcsóbb étkezde volt, mind a három napon megfordultam ott. Meglepetésre a Halott Pénz és a Wellhello is nagyon jó bulit csapott. Tényleg van valami a pécsi levegőben. Ami éjjel össze is rak, reggelre pedig nem szétszed, hanem suttogja a füledbe, hogy csak még a Tesco Disco, vagy a Necc Party végét várd meg. És megvárod, mert tudod, hogy a tavasz pécsiként ezzel indul. A fesztiválszezon itt indul, és milyen jól teszi.

Fotó: FB – PEN

Vélemény, hozzászólás?