(Nem annyira irodalmi) programajánló (újabb) egy percben

(Egy előző cikkemre reflektálva született a cím. Olvassa el mindenki azt is!)

Eljött egy újabb egy perc, amikor programajánlót olvashattok ezen az oldalon. A karácsony előtti hajtásban jól eshet egy perc pihenő, kikapcsolódás, de pár óra nyugalom már tényleg csodákra képes.

Pécs, ahogyan több nagyváros, évek óta készül Adventi vásárral a lakóknak. Idén immár kilencedik alkalommal telik meg élettel karácsony előtt a Széchenyi tér, és a Kézműves- és Mesevásár szappanjai és kézzel készült gyógynövényes párnái közt forralt bor és kürtöskalács illat lengi be az utcákat. Ha ez még nem lenne elég, Pécs városa állandó zenei programokkal és közös gyertyagyújtással színesíti a várakozás vasárnapjait. Ajánlom hát minden kedves olvasónak, aki a hajtásban, és a pécsi dugók közepén elfelejtené, miről is szól a karácsony, hogy látogasson ki az adventi vásárra, élje át a karácsony szellemét újra, azután az ünnepek ne csak a rohanásról és a veszekedésről szóljanak.

Gyermekkorom óta a karácsony jelenti azt a biztonságot, amire tulajdonképpen mindenki vágyik: a felnőttek is abba a megélt vagy elképzelt biztonságba vágynak vissza, amit egy kisgyerek érez az anyja ölében. A karácsony az illataival, az énekeivel nekem mindig erről a biztonságról szól.” -Szabó T. Anna

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Vajda Alexandra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük