A mára vicces, abszurd témájú facebookos események teljesen megszokottá, hétköznapivá váltak. A többnyire fiatalokból álló eseményszervezők az unott, semleges hétköznapokat igyekeznek kiszínezni ötleteikkel. Bukott zh-k után gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként kezelik lefele görbülő szánkat, a mosollyá válás útján, kisebb, de inkább nagyobb sikerekkel. A dolgok akkor vesznek érdekes fordulatot, mikor egy olyan ötlettel áll elő valaki, ami nem annyira elrugaszkodott a valóságtól, mint pl. a Csendes- Óceán felhangosítása.
Körülbelül az esemény ideje előtt egy hónappal láttam meg először a falamon gyerekkorunk meghatározó hősét, azt az ikonikus szőke hajú, „cicabajszos” srácot, akinek (és mindenki másnak a sorozatban) futótechnikájának sikerességét és hasznosságát brit tudósok hada próbálja bebizonyítani, mindeddig sikertelenül.
A „Naruto futás Széchényi tértől Árkád Mekiig” rövid idő alatt igen nagy érdeklődési számokat produkált. Az esemény napjára több, mint 3000 ember jelölte be, hogy érdeklődik és majdnem 700 ember jelentette ki előre részvételét a rendezvényen.
„Ha egy ilyen őrültséget tényleg megrendeznek, akkor nekem is ott a helyem” –
Az eseményről készítettem egy videót is, gondolván, hogy nem lenne túl izgalmas leírni azt, hogy néhány ninja, klasszikus ázsiai folk és rock kombinációjából született muzsikára fut, felsőteste pedig jobban megborult, mint a haverok a tegnapi bulin.

Nem hiszed?- Nézd meg

 

Vélemény, hozzászólás?