Mondj igent a JESZ-re! – Sok hűhó semmiért

Tavasszal került sor Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékának bemutatására a Janus Egyetemi Színház társulatának előadásában. A darab most újra megtekinthető. A Keresztesi József és Tóth András Ernő által átdolgozott előadás új köntösbe bújtatja a mindenki által jól ismert klasszikus történetet.

 

Shakespeare művei mondhatni mindig üde színfoltját képezték a színházak palettáinak, hiszen feldolgozott témái kortalanok, valahogy mindig aktuálisnak érezzük. Nem véletlenül képezik az irodalmi kánon mindenkori és szerves  részét. A Sok hűhó semmiért sem kivétel ez alól. A Messinában játszódó komédia Hero (Balog Zita Mária) és Claudio (Arató Ármin), valamint Beatrice (Hollósi Orsolya) és Benedetto (Zakariás Máté) szerelmi történetét tárja a nagyérdemű elé. Napjainkban sok olyan színdarabbal találkozhatunk, ahol a modern vonások keverednek a klasszikus jellegzetességekkel. Valami ilyesmi történik a JESZ társulata által színpadra vitt verzióban is. A korhű szöveg és a modernebbnek mondható, minimalista díszlet és öltözet véleményem szerint remek összhangot alkotnak. A színdarab rendkívül humoros és szórakoztató, de ne számítsunk a felhőtlen happy endre, az átdolgozat ugyanis új mélységeket adott a klasszikusnak. Ebben rejlik az egyedisége az eddig látottakhoz képest, érdemes megnézni.

Az előadás megtekinthető a Zsolnay Kulturális Negyedben 2020. január 25-én, szombaton – 19 és 21 óra között, illetve 2020. január 26-án, vasárnap szintén 19 órától.

Krizsics Kármen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük