Mindent lehet, csak akarni kell (Interjú Sólymos Vikivel)

Sport, tanulás, munka egyszerre? Igen, lehet! Sólymos Viki a kitűnő példa erre, aki kommunikáció és médiatudomány mesterszakos tanulmányai mellett SpinRacing edző is egyben, plusz még a Mr. Bug TV-nél is dolgozik.

Miért pont a SpinRacinget választottad?

Először nem edzőként gondolkoztam a sportban. 4 éves koromtól kezdve egészen 10 éves koromig aktívan sportoltam, heti ötször, több sportágban. Viszont mikor a szüleim elváltak mindent abbahagytam, és feljöttek a kilók és pont kistiniként duci voltam. És ebben a korszakban mikor az ember párt akar találni, suli váltás, gimibe menni, utána egyetemre nagyon kínos, ha nem megfelelő alkattal rendelkezik, ezért kerestem olyan sportot, ami jól formál.

Honnan jött az ötlet, hogy edző legyél?

Igazából amikor végre elértem azt a pontot, ahol már azt mondtam magamra, hogy „oké, már nem vagyok duci” (nem azt mondom, hogy elégedett voltam, mert aki egyszer valaha kövér volt, sohase fogja magát vékonynak látni), jött egy pont, amikor a többi edző óráján nem izzadtam meg annyira. Nem feltétlenül azért, mert nem tettem bele annyi energiát, vagy kíméltem volna magamat, hanem egyszerűen nem volt olyan lendületű edző, akivel hasonló lett volna a stílusunk. És nagyon tetszett, meg adtam tanácsokat anno az edzőimnek is. Aztán láttam csomószor, hogy jöttek új emberek és én segítettem nekik, és ezt így élveztem. Így arra gondoltam, hogyha ennyire tetszik, bele kéne vágni.

Mi pontosan a feladatod a Bug TV-nél?

A Bug TV-nél youtubereket menedzsmentelünk, segítjük a munkájukat. Mi egy nagyon fiatalos, dinamikusan fejlődő cég vagyunk, ami azért jó, mert kreatív is és sok kihívás van benne, és lehet gyakorolni a suliban tanultakat.

Vannak komolyabb terveid is ezzel a sporttal?

Próbálom úgy felfogni, mint egy hobbi, szóval úgy gondolom, hogy a munka akkor jó és akkor tudod élvezni hosszútávon, ha nem csak egy hivatásként gondolsz rá. Vannak kitűzött célok, hogyha például apróra gondolunk, akkor nekem folyamatosan az a célom, hogy minél több biciklink legyen, minél több emberhez eljussak és megmutassam azt, hogy egy edzést lehet élvezni. Soha nem akartam elhinni duciként, hogy van olyan, aki élvezi a futást, de aztán rájöttem, hogy lehet élvezni, csak meg kell találni egy jó módszert. Én a SpinRacingben találtam meg és szeretném a tudásomat átadni.

Sokáig volt az álmom, hogy legyen egy saját termem, csak az annyi belefektetett energia, pénz, hatalmas felelősség lenne. Van az emberen, ha egy edző, egy olyan nyomás, hogyha elmész edzeni, te nem saját magadat edzed le, hanem azokat az embereket, akik ott vannak. Volt, hogy 28-29 embernek tartottam órát, ott azért nem a pihiről van szó, hanem arról, hogy figyelem, hogy ki hogy tartja a hátát, milyen testtartások vannak, szóval ez egy kemény munka.

Hogy tudod a munkát, a sulit és a sportot összeegyeztetni?

Nehezen. Az volt a jó, hogy folyamatosan jött valami. Olyan jó lehetőségeket kaptam az élettől, amiért hálás is vagyok, hogy nem tudtam nemet mondani semmire. Az edzéseket mindig tudom egy kicsit variálni az időpontok tekintetében. A suli fix, az órák fixek, így reggel elmegyek suliba, két tanóra között laptopról dolgozom home office-ban, utána tartok két edzést, azután hazamegyek, és megint dolgozom a budapesti állásomra. Vagyok olyan maximalista, hogy nem alszom, ami persze nem követendő példa. Amikor beadandót kell készíteni vagy kiselőadást tartani, akkor nem teheti meg az ember, hogy nem készíti el, hanem nem alszik. Munkát, edzést vagy sulit sosem hátráltatok azért mert nem fér bele az időmbe, valahogy mindig meg kell oldani.

Kinek ajánlod ezt a sportot?

Nagyon sok mindenkinek. Ezt azért mondom, mert hozzám nagyon széles a skála, hogy ki jár. Vannak gimiseim, vannak egyetemistáim, 40-esek, 50-esek, van 60-as tekerő, férfi-nő vegyesen. Azért szerettem meg az elején, mert van egy kis gomb a biciklin, az ellenállás, amivel nehezítjük és könnyítjük. Az egész edzés lényege, hogy megy egy zene, aminek a tempójára kell tekerni, és a kezdők kevesebbet tesz ahhoz a tempóhoz, a haladó meg többet tud rátenni. Szóval mindenki magának állítja be a biciklit. Az egész sötétben megy, ami azért jó, mert a duciknak nem kínos, hogy szétizzadja magát. Azoknak tökéletes, akik fogyni szeretnének, állóképességet növelni. Nem csak az alsótestet, hanem a felsőt is formáljuk. A bicikli nagyon jó az ízületekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top