Mi lesz veled Marvel Univerzum? – Élet a Bosszúállók után

Amikor 2018-ban véget ért a Bosszúállók: Végtelen háború, mindenki tűkön ült, hogy láthassa a befejező részt is, a Végjátékot. Egy év várakozás után elégedettek lehettek a rajongók, hiszen egy tíz éves „univerzumépítés” grandiózus lezárását láthatták. Vasember és Amerika Kapitány valószínűleg már csak említés szintjén vagy „flashback” jelenetekben fognak feltűnni a jövőben, hiszen mindkettő karakter történetszálát lezárták az írók.

Merre tovább? Idén a közönségkedvenc Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) végre megkapja önálló filmjét. Ugyan feláldozta életét a korábban említett Végjátékban, a film cselekménye az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Végtelen háború eseményei között fog játszódni. A történetről eddig annyit tudni, hogy Natasha Romanoff megpróbál szembenézni a múltjával és lezárni azt. Érdekesség, hogy a filmet részben Magyarországon, Budapesten forgatták. A filmet Magyarországon 2020. április 30-án mutatják be a mozikban.

Novemberben új Marvel-hősöket ismerhet meg a közönség a negyedik fázis második mozifilmjében, az Örökkévalókban. A történetről eddig keveset tudni, de annyi biztos, hogy 7000 évvel korábban fog játszódni és az Égiek által létrehozott Örökkévalókról fog szólni akik az emberiséget védik a Deviánsoktól. A nyáron megrendezett San Diego-i Comic Con-on bemutatkozott a szereplőgárda egy része, többek között Angelina Jolie, Kumal Nanjiani (Men In Black a Föld körül, Übergáz), Salma Hayek, Gemma Chan (Kőgazdag Ázsiaiak), Richard Madden és Kit Harrington (Trónok harca). A film rendezője Chloé Zhao, a bemutató pedig november 6.-ra van kitűzve az Egyesült Államokban.

Nyáron aggasztó hírek lepték el az internetet, miszerint Pókember jogai visszakerülnek a Sony-hoz és Tom Holland nem lehet többé a Filmes Univerzum része. Pár héttel később sikerült megállapodnia a Disney-nek és a Sony-nak, így elkészülhet a harmadik Tom Holland féle Pókember-film. Pókember elvesztése nagy érvágás lett volna a Disney-nek, hiszen a karakter már nem egy filmben tűnt fel a vásznon és távozásával teljesen értelmetlenné válnának azok a filmek amelyben szerepelt. A tervek szerint a film 2021 nyarán kerülhet a mozikba.

Pókemberen kívül még három film van tervezve a 2021-es évre, köztük a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, a Doctor Srange folytatása, mely a hírek szerint a horror műfaj elemeit is tartalmazza majd. A főszereplő Benedict Cumberbatch mellett Elizabeth Olsen (Skarlát Boszorkány) is fontos szerepet játszik majd a történetben. Thor története is folytatódik ebben az évben és a rendezői székbe is visszatér Taika Waititi, aki a Thor: Ragnarök című filmet is rendezte. A filmben visszatér Jane Foster szerepében Natalie Portman, akit a Sötét világ óta nem láthattunk Thor filmben. Érdekesség, hogy ez lesz Thor negyedik önálló filmje. A forgatások idén nyáron fognak megkezdődni és 2021 őszére tervezik a bemutatót.

A Disney 2019 novemberében indította el a saját streamingszolgáltatóját a Disney+-t, melyen nagy sikert aratott a Star Wars-sorozat. A vállalat úgy döntött, hogy a Marvel mozifilmek mellett önálló sorozatokban is feltűnnek majd a közkedvelt karakterek. 2020 őszén érkezik a Sólyom és a Tél Katonája – Sam Wilson és Bucky Barnes az Amerika Kapitány filmek után új történetet kapnak. Még ebben az évben érkezik Skarlát Boszorkány és Vízió sorozata a WandaVision, amely valószínűleg a két főszereplő kapcsolatára épít majd. Mindenki kedvenc gonosztevője, Loki (Tom Hiddleston) 2021-ben tér vissza a képernyőre és a hírek szerint a sorozat szorosan kötődni fog a második Doctor Strange filmhez. Fejlesztés alatt áll még egy Sólyomszem (Jeremy Renner) sorozat melynek eseményei a Végjáték után fognak játszódni.

Egy biztos: a Marvel a 2020-as években is folytatja tovább az univerzumépítést új és régi hősökkel és antihősökkel, filmekben és sorozatokban. Így aztán aki képben szeretne lenni a szuperhősök kalandjaival érdemes lesz nem csak a filmeket, de a sorozatokat is figyelemmel kísérni.

Németh Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük