Kutyás futás – hat lábbal a betonon

Tavasszal is megrendezésre került a kutyás futás, melynek megvalósítója a Pécsi Plaza volt. A versenyen befolyt összeget a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület kapta meg, melyet a menhelyen lévő kisállatok gondozására és étkeztetésére fordítanak. A futás április 28-án került megrendezésre, délelőtt 10 órakor, melynek a kertvárosi Plaza biztosított helyszínt, körülbelül másfél órán keresztül.

Lola és Bonnie célba érést követően

A futáson indulóknak adomány formájában fejenként 1.000 forintjába került a rajtolás, azonban több fős családok esetében kedvezményt biztosítottak a szervezők. A helyszínre érkezve sok fiatal adminisztrátor várt minket, akik lelkesen és kedvesen regisztrálták a kutyusokat gazdijaikkal együtt. A kezdeti óckodás ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy részt vettünk a versenyen, hiszen, ezáltal nem csak szocializálódni tudtak kutyusaink – mi kettővel is indultunk –, hanem rengeteg új embert ismertünk meg, akiknek szintén szívük csücske kedvencük. A regisztráció során nem csak rajtszámot kaptunk, hanem a kutyák számára jutalomfalatot, magunknak egy pólót, illetve egy „Pécs Plaza Kutyás futás” feliratú kulcstartót is.

A barátommal a rövidebb utat próbáltuk meg lefutni, amely egy 1,7 kilométeres táv volt, azonban a bátrabbak, avagy a jobb állóképességgel bírók a 3,5-ös hosszt is választhatták. Körülbelül 50 indulót számolhattunk meg a helyszínen, mely egy egész jó arány, már csak a támogatás szempontjából nézve is. Az időjárást tekintve kifogtuk a jó időt, ennek köszönhetően pedig szegény kutyák nehezen bírták a hőséget, sajátjainkat is beleértve – Lolát, aki egy kilenc éves labrador, illetve Bonniet, aki egy tíz hónapos border collie.

Hazaérést követően a büszke gazdik képet készítettek a legnagyobb hősökkel

A verseny szervezését tekintve profikhoz méltóan zajlott, a négylábúakat hideg víz várta a célmezőben, míg kétlábú társaik esetében szendvicsek is felsorakoztak a kínálatban. Utunkat a rend őrei motoros kísérettel védték. Az első három célba érő négylábú érmet kapott a nyakába, ami az elfáradt kutyusok esetében szórakoztató látvány tud lenni, abban az értelemben, hogy farokcsóválással lihegve boldogan pózolnak a helyszínen. Az említett díjon kívül különböző értékben vásárlási utalványokat kaptak, melyeket le tudnak vásárolni a kisállatboltban, illetve a gazdik is pizzautalvánnyal gazdagodtak. Az első három helyezetten kívül a méretében legkisebb kutyus is díjat kapott, illetve a legfiatalabb gazdát is megjutalmazták egy éremmel.

Kép: Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Facebook oldala

Ajánlom a legközelebbi – októberi – kutyás futást mindenkinek, aki mindennapjain osztozik egy szőrös kis szeretetgombóccal! Nem baj, ha rossz a tűrőképességed, hiszen sétálni is lehet, a részvétel a fontos!  Egy fél órát megér az életedből, nem beszélve arról, hogy szorosabb kapcsolatot alakítasz ki a kiskedvenceddel, s egy jó célt is szolgálsz az egésszel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük