George R. R. Martin 70 éves amerikai író, New Jerseyből. Az ő könyve alapján készült a Trónok Harca sorozat, amit az HBO forgalmaz jelenleg is. Eddig 5 kötet jelent meg, a hatodikon 7 éve dolgozik. A Trónok Harca sorozat 2011. április 17-én debütált az HBO-n. A széria először a könyv alapján haladt az ötödik évad végéig, ahol is már nem volt anyag, ami alapján dolgozhattak volna. Mivel a rajongótábor hatalmasra nőtt, és ők epedezve várták a folytatást (ahogy én is), kénytelenek voltak a rendezők a hatodik könyv nélkül folytatni a sorozatot.
Az olvasókat szeretném figyelmeztetni, hogy az elkövetkezendő szöveg SPOILEREKET fog tartalmazni.
Alapvetően két ház áll szemben egymással: A Stark és a Lannister ház. A koncepció a rózsák háborújához hasonlítható. Az északi, a Stark ház és a déli, az előbb említett ház ellen. A családfő északon Ned Stark, akit Sean Bean alakít, és ő, mint legtöbb filmjében, itt is meghal az első évadban. Tegyük hozzá, ez a nézők 70-80%-ból hatalmas megrökönyödést váltott ki, miután a legtöbben nem olvasták a könyveket.  Délen uralkodik Tywin Lannister, akit Charles Dance játszik el.

Jelenleg 7 évad futott le. Forgattak már Belfastban, Izlandon, Horvátországban és Marokkóban. A sorozat iránti érdeklődés nem hagyott alább, sőt, mivel az utolsó évad közeledik, egyre csak nő.
A sorozat eddig 38 Emmy-díjat szerzett, ebből kettőt csak Peter Dinklage, aki Tyrion Lannistert, az „Ördögfiókát” alakítja. Peter ezen kívül szerzett még egy Golden Globe-díjat is. Továbbá Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Diana Rigg és Max von Sydowot is Emmyvel díjazták.

Update: Kit Harington és Rose Leslei nemrég keltek egybe

 

A szériára 4/5 csillagot adok.

Vélemény, hozzászólás?