Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: Az időfutár 1. – A körző titka

Diákokról szól a történet? Természetesen! Szövődnek benne szerelmek? Hát hogyne! Utaznak a szereplők az időben? Még szép! Ráadásul a mai tinédzserek nyelvén beszélnek? Pontosan! A szerzők – Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István – alkották meg az Időfutár című sorozatot, amely eredetileg rádiójáték volt, a Kossuth Rádió sugározta nagy sikerrel.

Hanna, az újdonsült budapesti lány még csak most ismerkedik új környezetével, szomszédokkal, osztálytársakkal, de rögtön a történet elején furcsa helyzetekbe keveredik. Megismerkedik egy különös öregemberrel, aki egy hihetetlen történetet mesél el neki a körzőről, amit talált a lomtalanításon. Különös és érdekes mesék, kalandok színezik Hanna, Tibi és a többi hetedikes szürke hétköznapjait.  Tibi az osztály kiközösítettje, aki jószívű, de lassú észjárású. Szabika az osztály hülyéje, aki órán sem veszi magát takarékra. Bulcsú a legfurább osztálytárs, aki azt képzeli, hogy ő egy idegen, és egyszer majd eljönnek érte. A felsőbb éves Pedál Ervin, aki minden körülmények közt Bujdosóné, az igazgatóhelyettes és töritanár kedvében akar járni. Zsófi Hanna szegedi barátnője, akiről később kiderül, hogy egy baleset következtében tolószékbe kényszerült. Bujdosóné, aki egy mindenre elszánt, a végtelenségig szigorú tanárnő. Géza bá Hanna osztályfőnöke, aki a legszimpatikusabb tanár az iskolában, persze csak Rogyák Mária tanárnő után. Rogyák tanárnő a 7. b magyartanára, aki a Mozart Varázsfuvola előadását rendezi, amelyet az osztály az év végén ad elő. A próbák során a gyerekek Rogyák tanárnő beleegyezésével modernizálják a darabot.

A könyv nagyon izgalmas, lebilincselő és magával ragadó, humoros, a mai fiatalsághoz szól. Ezt az ifjúsági regényt bármely korosztálynak, kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek egyaránt jó szívvel ajánlom, mivel teljesen kortalan, és mindenkit megnevettet, mivel az Időfutárban nincs lehetetlen, se elképzelhetetlen.

Perlaki-Horváth Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FEL