Június 14-én elrajtol a 21. labdarúgó-világbajnokság, így nyáron ismét focilázban fog égni az egész világ. Idén Oroszország ad otthont a tornának, ahol 32 ország nemzeti válogatottja küzd majd meg a világbajnoki címért.

A 32 résztvevő csapat 8 négyes csoportra osztva próbálja majd meg kiharcolni a továbbjutást. Minden csoport első két helyezettje jut majd a legjobb 16 közé. A csoportok a következőképpen alakulnak:

A csoport: Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay

B csoport: Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán

C csoport: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia

D csoport: Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria

E csoport: Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia

F csoport: Németország, Mexikó, Svédország, Dél-Korea

G csoport: Belgium, Panama, Tunézia, Anglia

H csoport: Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán

A torna egyenes kieséses szakasza június 30-án veszi kezdetét, a bronzmérkőzést július 14-én játszák majd, míg a világbajnoki döntő július 15-én este hat órakor veszi kezdetét.

De vajon ki lesz 2018-ban a világ legjobb válogatottja? Ezt előre lehetetlen megmondani, hiszen számos ország nemzeti tizenegye esélyes a cím megnyerésére, a címvédő Németország, az Európa-bajnok Portugália, valamint Argentína és Brazília is egyaránt az esélyesek névsorát erősíti. Azonban biztosan lesznek meglepetés csapatok is, így lehetetlen előre megmondani, hogy ki lesz az, aki a végén a magasba emelheti a trófeát.

Sajnos Magyarország idén sem képviselteti magát a világversenyen, a kijutás 1986 óta nem sikerült hazánk nemzeti válogatottjának. Abban azonban teljesen biztos vagyok, hogy így sem lesz majd okunk a szomorkodásra, kárpótolni fognak minket a szebbnél szebb gólok, a gyönyörű megmozdulások, és nem lesz hiány drámákban sem de ettől szép a Football.

A torna nyitó mérkőzését június 14-én délután öt órai kezdéssel a házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia játssza majd.

Én pedig mindenkinek szurkolásban gazdag nyarat kívánok!😊

Vélemény, hozzászólás?