A Bridgerton család – sorozat ajánló

Nyájas olvasó e sorok írója reménykedik benne, hogy az ajánló írójának sikerül meggyőznie, hogy a Bridgerton család első évadja megkapó és Simon és Daphne kalandos viszonya mindenkit magával ragad! Lady Whistledown Társasági Lapja, 1813. április. 12.

Valószínűleg a sorozat rejtélyes újságírója a 19. században így kezdené el a sorozata ajánlását.  A Netflix 2020. decemberében a képernyőkre bocsátotta Julia Quinn Bridgerton család című könyvsorozat első, „A herceg és én” című részén alapuló sorozatát.  A nézők nyolc részen keresztül követhetik végig a történéseket. A széria rövid idő alatt világszerte népszerű lett, aminek a sikere töretlen. Nagyon sokan várják már a folytatást, ami már biztos, hogy az idei év második felében érkezik.

Julia Quinn besteller könyvsorozatának első része a 1800-as évek elején játszódik és egy brit arisztokrata életbe nyújt betekintést. Az egészet felforgatja egy Lady Whistledown nevű író, akinek a Társasági Lapja lerántja a családokról a leplet és mindenkiről az igazat mondja. A közösségi eseményekről részletes leírást nyújt és a friss pletykákról is beszámol. Mégis a történések ellenére Daphne Bridgerton és Simon Basset egy zseniális tervezt eszeltek ki, amivel megtévesztik az embereket. Elhitetik, hogy érdeklődnek egymás iránt. Miközben Daphen férjet szeretne találni, és ha a fiúval látják, a többi féri is elkezd érdeklődni. A sikeres házasságra lépésre nagyobb lehetőség lesz. Még Simon nem szeretne megházasodni. Távol szeretne maradni az ambiciózus anyáktól akik, kiakarják házastani a lányaikat. Vajon a tervük sikerrel jár? Daphne férjet talál? Vagy esetleg a két fiatal egymásba szeret?

Műfaját tekintve romantikus kosztümös sorozat, amely a közmédiát teljesen a feje tetejére állította újfajta látásmódja miatt. A rendezők megléptek egy nagy változtatást. Nem csak fehér színészek játszanak a sorozatban, hanem másféle bőrszínnel rendelkezők is. Az egyik főszereplő is ilyen. Ez egy hatalmas változtatás és semennyire sem korhű, hisz a 19. században a sötét bőrszínű emberek elnyomásban voltak. Nem érhettek el magas befolyásoltásgot, mint a sorozatban. Érdekesség, hogy az angol királynét játszó színész is színes bőrű. A sorozat ezáltal újfajta és különleges lesz.

A sorozatot mindenkinek ajánlom. Különösen azoknak akik szeretik a kosztümös filmeket. A ruhák jól tükrözik a korszakot. Azoknak akik ragaszkodnak a hű kor ábrázolásokhoz, nem fogja elnyerni a tetszésüket. 

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük