Tényleg szerelembe lehet esni 36 kérdés kitöltése után?

Tényleg szerelembe lehet esni 36 kérdéskitöltése után? El lehet érni ilyen szintű vonzalmat egy olyan ember iránt, akit még nem is ismerünk? Nagyon érdesek kérdések ezek és megmozgatták az én fantáziámat is. Így pár hete lehetőségem nyílt letesztelni, hogy igaz-e az állítás és szerelembe lehet esni 36 kérdés után.

A kutatás részletes bemutatása, hogy mi is az ez.  Ki csinálta, miért csinálta, hogyan végezte el a kísérletet, miket nézet a kísérlet közben, milyen eredményei lettek a kísérletnek.

A módszert, ami alapján a kérdéseket összeállították Arthur Aren és munkatársai fejlesztették ki. A kutatásuk arra alapult, hogy egyre mélyebb érzelmeket megmozgató kérdések által vonzalmat alakítson ki két idegen személyben. A kísérletet el is végezték, majd az résztvevők kapcsolatát is nyomon követték, hogy hosszú távon hogyan alakul. Meglepő eredmények születtek. Sokan voltak olyanok, akik tartották egymással a kapcsolat, sőt egy pár össze is házasodott. Az, hogy a kísérlet sikeres volt e vagy sem arról nem tudunk sokat. Sikeresnek is lehet mondani meg nem is. Ez emberektől is függ. Maga a kísérlet arról szolt, hogy 36 kérdést kellett a pároknak megválaszolniuk. Ezek három fő blokkra voltak felosztva. Az első blokkban még könnyed kérdések voltak. Majd a másodikban és a harmadikban kezdenek a kérdések egyre komolyabb témákat is érinteni, amire az ember nem szívesen válaszol vagy csak nagyon kevés embernek mesél róla. A kutatás lényege az lenne, hogy a felek megnyíljanak egymásnak és úgy osszák meg történeteiket. Ezek által a hasonlóságok napvilágot látnak és a vonzalom ki tud alakulni. Az eredeti kérdéssorban a 36. kérdés megválaszolása után véget, de az interneten elterjedő verziókban az emberek hozzáraktak még egy részt. Ez pedig az 5 percig tartó néma csöndben szemezés. Azért rakták bele, hogy a vonzalom még jobban kialakulhasson.

Ahogy már feljebb említettem kipróbáltam én is a tesztet. A fiúval a második randin vetettem fel az ötletnek, hogy csináljuk meg a kérdéseket. Érdekesnek találta, így a rövid túránk közben megválaszolgattuk őket. Nagyon élveztük, volt, hogy egy-egy téma kapcsán jobban elbeszélgettünk vagy azt tovább gondolva beszélgettünk. A másikról sok mindent megtudtunk olyanokat, amik nem biztos, hogy szóba kerültek volna. A kérdéseket rendesen megválaszoltuk és az utána történő 5 perc szemezést is végig csináltuk. Közvetlenül utána mind a kettőnkben meg fogalmazódtak már a gondolatok, amiket meg is osztottunk egymással. Részmről nem ébredt szerlem. Jó időtöltés volt és számomra komfortzónából kilépés is. Hisz nem könnyen nyílok meg az emberekben. A fiú részéről sem ébredt szerelem. Voltak elhatározásai és elgondolásai, amiken a kérdéssor semmit sem változtatott. A randink már egy teljesen más hangulatban folytatódott, mint előtte. Valahogyan megváltozott, amit nem tudok megmagyarázni. Távolbaról rátekintve a randevúra azt tudom elmondani, hogy nem történt szerelembe esés. Annyira nem is kerestük egymást, és megegyeztünk, hogy két nagyon eltérő személyiség vagyunk, akik mást keresnek a szerelemben. 

Véleményem szerint a teszt nagyon érdekes és egy nagyon jó kísérlet az ismerkedni szándékozó embereknek. Ha olyan szeméjjel töltjük ki, akiben sok közöstulajdonságunk van (ezek mind a teszt során derülnek ki) akkor nagy valószínűséggel, sikerrel fogunk járni. A kísérletet szerintem érdemes kipróbálni akkor is, ha van párunk. Lehetséges, hogy megismerjük egy olyan oldalát, amiről nem is tudtunk. Itt a cikk végén megosztom a kérdéseket is, ha kedvet kaptatok töltsétek ki egy próbát mindenképpen megér.

Első blokk

 1. Ha bárkit választhatnál, kivel mennél el egy vacsorára?
 2. Szeretnél híres lenni? Milyen módon?
 3. Volt már olyan, hogy mielőtt felhívtál valakit, elpróbáltad, amit mondani akartál? Miért?
 4. Miből állna számodra egy „tökéletes” nap?
 5. Mikor fordult elő utoljára, hogy énekeltél magadnak? És valaki másnak?
 6. Ha 90 évig élhetnél, és az utolsó 60 évben megőrizhetnéd egy 30 éves testét vagy szellemi képességeit, melyiket választanád?
 7. Van-e egy titkos megérzésed arról, hogy hogyan fogsz meghalni?
 8. Nevezz meg 3 olyan dolgot, ami közös bennetek a partnereddel.
 9. Miért vagy a leghálásabb az életedben?
 10. Ha megváltoztathatnál bármit abban, ahogy felneveltek, mi lenne az?
 11. 4 perc alatt mondd el az élettörténetedet a párodnak, olyan részletesen, ahogy csak tudod.
 12. Ha holnap úgy kelhetnél fel, hogy szereztél egy képességet vagy tulajdonságot, mi lenne az?

Második blokk

 1. Ha egy kristálygömbben megláthatnád az igazságot magadról, az életedről, a jövődről vagy bármi másról, mit szeretnél megtudni?
 2. Van valami, aminek megtételéről régóta álmodozol? Miért nem tetted még meg?
 3. Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél?
 4. Mit értékelsz a legnagyobbra egy barátságban / párkapcsolatban?
 5. Mi életed legszebb emléke?
 6. Mi életed legrosszabb emléke?
 7. Ha tudnád, hogy egy éven belül meg fogsz halni, megváltoztatnál valamit azon, ahogy most élsz? Miért?
 8. Mit jelent számodra a barátság / szerelem?
 9. Milyen szerepet játszik az életedben a szeretet és az érzelmek?
 10. Felváltva osszatok meg egy-egy tulajdonságot a másikról, amit pozitívnak gondoltok a másikban. Mondjatok összesen 5-5 dolgot.
 11. Mennyire szerető és közeli hozzád a családod? Úgy érzed, hogy boldogabb gyerekkorod volt a legtöbb embernél?
 12. Milyen a kapcsolatod az édesanyáddal?

Harmadik blokk

 1. Tégy három állítást, ami igaz mindkettőtökre. Például, „mi mindketten úgy érezzük, hogy…”
 2. Egészítsd ki a mondatot: „Bárcsak lenne valaki, akivel megoszthatnám …”
 3. Ha közeli barátokká válnátok a partnereddel, mi az, amiről feltétlenül tudnia kellene?
 4. Mondd el a párodnak, hogy mit kedvelsz benne. Légy őszinte, mondj el olyan dolgokat is, amit nem biztos hogy elmondanál valakinek, akivel épp most találkoztál.
 5. Ossz meg egy kínos élményt az életedből.
 6. Mikor sírtál utoljára valaki más előtt? És egyedül?
 7. Mondj valamit a partnerednek, amit már most kedvelsz benne.
 8. Mi az, ami túl komoly ahhoz, hogy viccelődj vele, ha van ilyen?
 9. Ha ma este meghalnál úgy, hogy már nem beszélhetsz senkivel, mi lenne az, amit a legjobban bánsz, hogy nem mondtad el? Miért nem?
 10. Tűz üt ki a házadban. Miután kimentetted a szeretteidet, kisállatodat, még van idő egyetlen tárgy megmentésére. Mi lenne az. Miért?
 11. A családtagjaid közül kinek a halála érintene a legmélyebben? Miért?

Oszd meg egy problémádat, s kérd a partnered tanácsát. Kérj visszajelzést arra is, hogy partnered hogy látja, hogyan érzel az általad választott problémával kapcsolatban. 

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük