Egy híres magyar származású perui színész – Kovács László

Hogy is van ez? Magyar származású perui színész? Ez hogy lehet?

Hadd mutassam be, kiről is van szó. Kovács László egy perui színész, akinek az apukája a magyar származású Kovács András. András a második világháború után költözött ki Peruba, és mivel az európai férfiakkal ez meg szokott történni, nem tudott ellenállni a dél-amerikai szépségnek, szerelmes lett Carmen Fernándezbe, aki később László anyukája lett. Tehát Kovács László már Peruban született, és perui állampolgárként nőtt fel. Végigjárta iskolás éveit úgy, mint egy perui gyerek, viszont az különböztette meg őt a többiektől, hogy neki kék szeme és világosbarna haja volt.

De miért is mutatom be nektek Kovács Lászlót? Mert ő egy érdekes eset, Peruban az az érdekesség, hogy nagyon kevés magyar származású embert lehet találni, szinte alig vannak. Az utóbbi időkben azok a magyarok, akik kimennek Peruba, egy idő után elköltöznek Argentínába, mivel ott több a magyar, hiszen Argentínában a mai napig is létezik egy magyar közösség, akik az összes hagyományos magyar ünnepet megtartják. Visszatérve Lászlóhoz, nála úgy alakult, hogy a szülei Peruban maradtak, mivel anyukája Limai (Lima Peru fővárosa). Miután befejezte a gimnáziumot, különböző castingokra ment el, és utána különböző munkákat végzett.

Viszont az igazi színészi karrierjét 1996-ban kezdte az „Iguana Producciones-ban”, az „Obsesión” című szappanoperában 1997-ben, majd a „Leonela,mueriendo de amor” telenovellával folytatta. 1998-ban visszatért az „Iguana Producciones”-hoz, a „Boulevard Torbellino” sorozatba, ahol megkapta  első főszerepét, Fiorella Cayo és Santiago Magill mellett. A következő évben házigazda volt a híres “A mil por hora” című tévéműsorban. 2002-ben részt vett a „Que buen concurso” című telenovellában, a következő évben a „Besos robados” ifjúsági szappanoperában játszott Héctor szerepében. 2005-ben az „Así es la vida” sorozatban szerepelt, mint Esteban. 2007 januárjában részt vett a „Rita y yo, como Gustavo” sorozatban is. Ahogy látható, 1996 óta beindult színészi karrierje, aminek a csúcspontja 2009 és 2016 között volt, amikor Titót játszotta az „Al fondo hay Sitio” 8 éven keresztül tartó tévésorozatban. Erről a sorozatról azt kell tudni, hogy egész Peruban nem létezett olyan ember, aki ne nézte volna, vagy ne ismerte volna, olyan sikeres lett, hogy más dél-amerikai országokban is műsorra tűzték nyolc éven keresztül, sőt még a mai napig ismétlik. Ennek köszönhetően Kovács László híressebbé és elismertebbé vált nemcsak Peruban, hanem egész Dél-Amerikában.

Mekkora az esély arra, hogy egy magyar származású ember elérjen ekkora sikert, mint amit neki sikerült, főleg úgy, hogy két teljesen különböző országról van szó? Sokszor az emberek Peruban az sem tudják, hogy Magyarország létezik, és fordítva is így van ez. Megdöbbentő volt a hír, hogy az „Al fondo hay sitio” összes színésze közül ő az egyetlen, aki félig külföldi, mivel magyar vonalai vannak a többiekkel szemben, akik mind perui származásúak. Ez nem maradhatott annyiban, úgyhogy felvettem a kapcsolatot a színésszel, és egy interjú során több érdekes dolgot is megtudhattam róla. Jelenleg 41 éves, és még mindig keresi igaz szerelmét: abban a színészi világban nem igazán volt szerencsés a szerelemben, meséli. Nem annyira aktív a közösségi médiában, mivel azt nem igazán szereti. Korán kezdte el a nagybetűs életet, folyamatosan járt castingokra, és mindig dolgozott. Nem olyan rég úgy döntött, hogy most már ideje többet foglalkoznia magával, és a saját békéjével. Emiatt úgy döntött, hogy a perui őserdőben szeretne építeni magának egy lakást, amit sikerült megvalósítania. Egy éve, hogy létezik ez a lakása, és ott is lakik, Tarapoto városban.

Manapság úgy telnek a napjai, amire régóta vágyott, hogy elmegy egy jót futni az őserdőben, utána pedig egy finom organikus vörösbor fogyasztásával gyönyörködik az őserdei tájban. Egészségesen él és étkezik, és mindennapjait Tito nevű kutyájával tölti.

Megkérdeztem tőle azt is, hogy miért maradt Peruban, hiszen lehetősége volt/van arra, hogy Magyarországon is éljen. Erre azt válaszolta, hogy igen, tisztába van azzal a ténnyel, hogy félig magyarként Magyarországon is élhetne, illetve, ahogyan mesélte, a legtöbb családtagja is Budapesten él. Már sokszor járt is nálunk, ismeri Budapestet és más magyar városokat is. Viszont egyetlenegy problémája van, és az a nyelv. Mivel Peruban nőtt fel, a spanyol lett az anyanyelve, annak ellenére, hogy apukájától hallotta a magyart is. Számára a magyar nyelv nagyon nehéz, és ez az egyik oka annak, ami miatt úgy döntött, hogy Peruban szeretne inkább élni. A másik ok az, hogy otthonosabban érzi magát Peruban, hiszen nagyrészt ott nőtt fel, és az elért sikerei után már nem volt kérdés, hogy hol fog élni: egyből tudta, hogy Peruban marad, viszont minden évben egyszer az apukájával eljönnek Magyarországra, hogy meglátogassák a családot.

Castillo Nikolett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FEL