Bringázz velem a Dráva mentén

Barcs várost, a térképet megnézve az ország dél-nyugati részén találjuk, közvetlenül a Dráva folyó partján, a horvát határ mellett. A városon áthaladó nemzetközi EuroVelo-útvonal hosszú szakaszon átfed a 2007 óta kitáblázott, Dráva menti Három folyó kerékpáros túraútvonallal.

A jó idő beköszöntével minden adott, hogy a hosszú bezártság után végre újra a friss levegőn tervezzünk programokat.  

Erre remek lehet egy kellemes bicikli túra. Ehhez minden adott a városban, a Drávamenti kerékpárutat most már azok is élvezhetik, akiknek nem áll rendelkezésükre kétkerekű. Barcs Önkormányzata ugyanis több kerékpárt is beszerzett, amik közül bárki kölcsönözhet. Ehhez nem kell mást tenni, mint felkeresni a Polgármesteri Hivatalban működő Sportirodát. A város bérbiciklijei túrákhoz, kirándulásokhoz is igénybe vehetők.

Az útvonal a Szabadstrandon kezdődik, ahol nem csak ingyen lehet sátrazni, de szezonban büfé is van és 0-24 óráig működő meleg vizes blokk várja a bringás és kenus túrázókat.

A kerékpárút az erdőn keresztül halad. Az útvonal körülbelül felénél található egy esőbeálló, ahol az arra járók megpihenhetnek. Az út körülbelül 8.5 km hosszú és van benne két nagyobb emelkedő.

2020-ban adták át a Barcs és Drávatamásit összekötő kerékpárutat.

A Drávatamási és Barcsi lakosok körében nagyon népszerű a kerékpárút. Kiváló alkalmat ad sportolásra, szabadidő eltöltésre. Nagyon szép látványt nyújt a Dráva mentén haladó út.

Várjuk a természetet kedvelő sportolni szerető embereket!

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük