Az időjárásnak „köszönhetően” még mindig az edzőteremben kénytelenek erősíteni a PTE sárkányhajósai. A téli hónapoktól fogva készülnek a csapattagok az edzőteremben. A felkészülés igen összetett, így munkájukat személyi edző segíti, Kósz Gergely, aki minden alkalommal a legtöbbet hozza ki a srácokból. A csapat elszántságát mi sem tükrözi jobban, mint hogy az edzéseken mindnyájan erejükön felül teljesítenek.

Szárazföldi edzés (kép: A Dunai Regatta PTE Csapat, Facebook)

Az edzőtermi megpróbáltatások mellet az újoncok a tanmedencés edzéseken belekóstolhatnak az evezésbe, és fejleszthetik tudásukat is. Hamarosan nem csak fedett helyen gyakorolhatnak a sárkányhajósok, áprilistól ugyanis megkezdődnek a vízi edzések Orfűn.

Tanmedencés edzés (kép: ptedragonsofficial Instagram)

A huszonöt fős vegyes csapat a Dunai Regattán, és az azt követő Budapesti Sárkányhajó Fesztiválon méri össze tudását ellenfeleivel, ahol a cél, hogy kvalifikálják magukat a júliusi, szegedi Sárkányhajó Világbajnokságra.
Ahhoz, hogy a csapat nyerjen, és ott legyen a VB-n, szurkolókra is szükségük van. A szurkolói buszra, a tervek szerint április 5-től lehet majd jelentkezni, a cél, hogy minél többen lelkesítsék a csapatot a rakparton május 5-én.

(kép: A Dunai Regatta PTE Csapat, Facebook)

 

Vélemény, hozzászólás?