Egy hétfői nap volt, mikor mi, egy csapat tanuló, kómásan, de érdeklődve érkeztünk a Zsolnay Negyedbe. Itt egyhetes táborozást élhettünk meg hat nyitott személyiségű és segítőkész „egyemistával”. Minden nap más oktatónk volt. Akkor még nem voltunk biztosak benne, hogy a médiában új tapasztalatokat fogunk szerezni, hiszen az első nap csak egymás nevét próbáltuk megtanulni.

Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi mindent nem tudunk még. Új szintre emeltük a fotózási, videóvágási, képregénykészítési és újságírási tudásunkat. Mindenki tudott nekünk újat tanítani. Emellett jó volt a társaság, új barátságok szövődtek, a régiek pedig megerősödtek. Mindenki elégedetten, több tudással és – azt hiszem – egy kis szomorúsággal távozik ma, mert olyan gyorsan elröppent ez a hét. Az őrültségeink sokáig az emlékeinkben maradnak. Például mikor Bendegúz le lett lőve egy babaházban… Vagy mikor csak azért mentünk el a mosdóba, hogy csináljunk egy „tükrös-szelfit”… De az is jó volt, mikor a „szép köcsög” mögül kinézve próbáltunk képet csinálni.

Összességében nagyon tetszett a tábor. Az élmények meggyőztek róla, hogy jövőre is eljöjjek. Már csak a társaság miatt is.

 

 

Csomor Lilien

Vélemény, hozzászólás?